Asiakaslähtöisyys autotalon valttina

Tällä sivustolla esitellään kattavasti autotalojen tarjoamia palveluita ja perustietoutta auton omistamiseen liittyvistä asioista. Sivustolta löytyy ohjeita uuden auton hankintaan sekä vertailuna vaihtoauton mahdollisuudesta. Tietoa löytyy myös autonmyynnistä, mitä tulee ottaa huomioon ja mikä on paras paikka myydä omaa autoa. Nykyisin pulppuavat nettimarkkinat ovat tehneet auton myynnistä entistä kovempaa kilpailua vaikka toisaalta näkyvyyttä on nyt helposti saatavilla ilmaiseksi. Jos autostaan haluaa nopeammin eroon sekä etsii itselleen samalla uutta menopeliä, kannattaa harkita myös vaihtoautoja eli vaihtaa oma auto toiseen käytettyyn autoon. Vaihtoautoja löytyy niin yksityisiltä myyjiltä kuin autotaloiltakin.

Kun auton sitten omistaa tulee huolehtia säännöllisestä huoltamisesta ja varaosien hankkimisesta, näistä on koottu omat vinkit. Auton omistaja tarvitsee myös pakollisen liikennevakuutuksen, jonka lisäksi kannattaa harkita jotain kolmesta eri kaskosta eli autovakuutustyypistä itselleen sopivin sekä hyödyntää alennuksia ja kerätä bonuksia. Kaskoja ovat Osakasko, Isokasko ja Superkasko. Auton verotus on myös huomioon otettava asia, jonka suuruuteen vaikuttaa myös se, minkä tyyppisellä polttoaineella auto kulkee ja kuinka vanha auto on. Käytännössä saman ikäiset diesel ja bensiinikäyttöiset autot eivät juuri laisinkaan käyttökustannuksiltaan eroa toisistaan. Bensa on kalliimpaa, mutta toisaalta omistaja maksaa vähemmän veroa, kun taas dieselautosta maksetaan kahta veroa, joka kompensoi dieselin halvempaa hintaa. Suomessa autoverotus on moneen muuhun maahan verrattuna kohtuullisen kovaa ja se näkyy pelkästään jo autojen hinnoissa, joka tarkoittaa sitä, että harva päätyy ostamaan uutta autoa. Myös polttoaineverot ovat huimia etenkin verrattuna Lähi-Idän maihin, joissa veroja ei makseta käytännössä juuri mistään autoiluun liittyvästä.

Jos jotain kuitenkin sattuu on hyvä olla tietoinen kolarikorjaamojen toimintamalleista ja siitä mitä omat vakuutukset korvaavat ja mistä lähteä liikkeelle tapaturman jälkeen.