Autojen ikääntyessä japanilaisten

Autojen ikääntyessä japanilaisten asema vain vahvistuu. Kahdeksan vuotta vanhojen keskiluokan autojen kärjessä on peräti kolmetoista japanilaista mallia. Vain yksi eurooppalainen, BMW Z3, on tunkeutunut japanilaisrintaman väliin sijoittumalla toiseksi.

Keskiluokan kahdeksanvuotiaiden peränpitäjäksi jäävät paljon ajetut dieselmallit; Volkswagen Passat Variant TDI, Audi A4 TDI ja Ford Mondeo farmari diesel.

Kolmivuotiaiden isojen autojen parhaiksi osoittautuivat BMW 7-sarja ja Saab 9-5 kahden korimallin voimin. Eniten vikoja oli Seat Alhambrassa, Chevrolet Trailblazerissa ja Volkswagen Sharanissa. Chrysler Voyager oli neljänneksi huonoin. Viidenneksi huonoin, Ford Galaxy, on Seat Alhambran ja VW Sharanin rinnakkaismalli.

Kahdeksanvuotiaiden isojen autojen varmimmat ovat Toyota Land Cruiser, Volvo 940 Turbo ja Saab 9000 Turbo. Paljon ajetut dieselit, Volvo V70 TDI, Volvo 850 farmari TDI ja Volkswagen Sharan TDI hylättiin useimmin.

Yksityiskohtaiset katsastustulokset on julkaistu ruotsinkielisessä 400-sivuisessa kirjassa Bilar 2006 –starka sidor och svaga punkter.

Kirjan voi tilata internetistä osoitteista http://www.bilprovningen.se/ tai http://www.konsumentverket.se/.