Kolarikorjaamo avuksi hädässä

Joskus tulee tilanne kun autoilija on joutunut onnettomuuteen ja auto on kärsinyt tuntuvia vahinkoja, tällöin on aika suunnata kolarikorjaamolle. Asiantunteva ja palveleva kolarikorjaamo on silloin tarpeen. Hyvän kolarikorjaamon tunnistat asiakaslähtöisyydestä ja kyvystä kohdata asiakas kolarin jälkeen, eikä vain kyvystä korjata vaurioitunut auto. Usein asiakas on itse vielä hieman shokissa kolarista siinä vaiheessa kun hän autonsa tuo kolarikorjaamolle ja näin ollen itse asiakkaan kohtaamiseen liittyvät sosiaaliset taidot pelaavat merkittävää roolia onnistuneen palvelun tuottamisessa. Itse auto usein korjataan tässä vaiheessa autoilijan vakuutuksesta, eikä autoilijaa välttämättä edes kiinnosta mitä autolle tehdään.

Kolarikorjaamoja löytyy useimmista isoista automyymälöistä ja näin ollen vaihtoehtojen määrä on huima. Useimmilla vakuutusyhtiöillä on omat kolarikorjaamonsa, joiden kanssa heillä on yhteistyösopimukset. Näin vakuutusyhtiösi saattaa ohjata sinut tietylle korjaamolle. Usein autoilija ei tiedosta oikeuttaa käyttää mitä tahansa kolarikorjaamoa, mutta tällöin autoilija saattaa itse joutua toimimaan välissä maksumiehenä ja hakemaan korvauksia jälkikäteen vakuutusyhtiöltään.

Jos autoilijalla ei ollut kolarin tapahtumahetkellä voimassaolevaa liikennevakuutusta tai kasko vakuutusta, saattaa autoilija joutua maksamaan koko lystin omasta pussistaan. Perussdownload (45)ääntönä vakuutusasioissa on se että syytön saa aina ilmaisen korjauksen, kustannukset veloitetaan syyllisen osapuolen vakuutuksesta. Syyllisen osapuolen yleinen liikennevakuutus kattaa syyttömän osapuolen autolle tapahtuneet vahingot, mutta oman auton vahingot jäävät autoilija omaksi kustannukseksi. Jos kuitenkin autoilijalla on voimassa oleva kasko vakuutus saa hän myös oman autonsa korjauskustannukset vakuutusyhtiön piikkiin.

Jos autoilija joutuu maksamaan omasta pussistaan kolarikorjauksen, tulisi kolarikorjaamoa valitessa tehdä huolellista hintavertailua, sillä hintaerot saattavat olla huimat. Alustavaa hinta-arviota voi aina kysyä, mutta mielessä tulee pitää että yleensä auton todelliset vauriot tulevat näkyviin vasta auton purkuvaiheessa. Näin ollen merkittäväksi tekijäksi hintavertailua tehdessä voisi ottaa kyseisen korikorjaamon tuntiveloituksen. Näin ollen päästään ehkä paremmin perille todellisiin hintaeroihin. Hintaerojen lisäksi suuria eroja on kolarikorjaamojen toimitusajassa ja korjaamon asiakkaalle voi tulla yllätyksenä että auto saattaa lojua korjaamolla viikko tolkulla. Pitkät odotusajat johtuvat usein korjauksessa tarvittavien varaosien puutteesta ja näin ollen korjaamoa valitessa kannattaa tiedustella löytyykö juuri tältä kyseiseltä korjaamolta paljon varaosia juuri sinun autoosi. Näin ollen voi olla järkevää valita esimerkiksi juuri tiettyyn merkkiin erikoistunut korjaamo, eikä kaikkia autoja hoitava korjaamo.