Oikeat renkaat on vaikea löytää

Väärä rengaskoko tai -tyyppi voi pilata ajettavuuden ja mukavuuden
Moniin automalleihin on tarjolla laaja valikoima vaihtoehtoisia rengaskokoja, jotka on lueteltu rekisteröintitodistuksessa. Rengaskoon valinta on entistä vaikeampaa.

Leveät matalaprofiilirenkaat komeilla alumiinivanteilla houkuttelevat auto- ja rengasmyymälässä. Automyyjät tuputtavat mielellään erittäin leveitä ja kalliita renkaita, joista ei ole välttämättä hyötyä Suomen karkeilla ja uraisilla teillä.

Renkaiden laadulla ja kunnolla on ratkaiseva merkitys auton hallittavuuteen ja ajoturvallisuuteen.

Rengas koskettaa tietä noin kämmenen kokoisella alalla. Henkilöauton hallittavuus on neljän kämmenenkokoisen pinnan pitokyvyn varassa.

Kullekin automallille jokin tietty rengaskoko on muita parempi. Jotkut “urheilulliset” autot ovat parhaimmillaan leveillä renkailla, useimmat perheautot puolestaan taas hieman kapeammilla.

On hyvä pohtia, mitkä renkaiden ominaisuudet ovat tärkeimmät ja mitä renkaista ja vanteista on valmis maksamaan? Jos budjetti on tiukka, kannattaa raha käyttää mieluiten renkaiden laadun parantamiseen ja niiden ajoissa uusimiseen eikä renkaiden ja vanteiden leventämiseen.

Väärä rengasvalinta voi tulla kalliiksi. Virheiden välttämiseksi kannattaa kysellä asiantuntijoiden neuvoja ja perehtyä uusimpiin rengastesteihin ja internet-sivuihin, joista löytyy hyödyllistä käytännön rengastietoa.