Vaihtoauto ratkaisuna autokuumeeseen

Vaihtoautoilla tarkoitetaan käytännössä vanhoja eli jo käytettyjä autoja, joita myy joko yksityinen henkilö tai autoliike. Ostaessa annetaan silloinen oma auto liikkeelle tai yksityiselle myyjälle ja sopimuksen mukaan maksetaan väliin jäävä osuus, mikäli uuden auton arvo on suurempi kuin vaihdossa pois annettavan auton arvo. Autoliikkeet maksavat usein vaihdossa annettavasta autosta hieman vähemmän kuin mitä siitä voisi saada, jos ostaja myisi auton itse pois yksityiselle henkilölle. Tämä johtuu siitä, että liike laittaa auton aina myyntiin ja joutuu tekemään mahdollisia korjaus ja huoltotoimenpiteitä autoon. Tämä laskee ymmärrettävästi autosta maksettavaa hyvitystä. Jos liikkeellä on tarjota kuitenkin itseään miellyttävä auto tilalle saman tien, on se äärimmäisen helppo ja vaivaton ratkaisu. Tällä tapaa säästyy paljon aikaa eikä tarvitse huolehtia paperitöistä.

Vaihtoautomarkkinat ovat nykyisin valtavat. Vaihtoautoja löytää nopealla haulla netistä tuhansittain ja monet sivustot listaavatkin vaihtoautoja sekä yksityiseltä sektorilta että yrityksiltä. Netissä autojen ominaisuuksien ja hintojen vertailu on helppoa. Vaihtoauto on usein ratkaisuna toimiva silloin kuin omasta vanhasta autosta haluaa nopeasti eroon. Toiset myyjät puolestaan ilmoittavat myynti-ilmoituksissaan, että auto myydään vain vaihdossa tietynlaiseen merkkiin ja malliin. Tällä myyjä säästää myös omaa aikaa t1208217_54e05f78urhilta yhteydenotoilta.

Vaihtoautoja myyvät autoliikkeet puolestaan nekin sijaitsevat usein kaupunkien laidoilla lähellä toisiaan, jolloin vaihtoautoja on mukava käydä etsimässä ja niitä on mahdollista koeajaa useampia yhdellä kertaa.

Moni kuluttuja harrastaa vaihtoautoja myös siinä mielessä, että tykkää käyttää tietyn ikäisiä autoja tietyllä kilometrimäärällä, jolloin autoa pidetään muutama ja vuosi vaihdetaan toiseen hieman uudempaan. Auton ostaminen on pitkälti myös tunnepohjaista vaikkakin ominaisuudet ovat suuressa roolissa. Kuitenkin, kun omat tarpeet on kartoitettu ja vaihtoehdot lyöty eteen, alkaa merkitystä olemaan sillä, miltä auto tuntuu ajaa, minkä värinen se on ja puhtaasti mikä fiilis autosta tulee. Joka tapauksessa auton ostaminen on suuri kuluerä ja investointi, jonka vuoksi se koetaan hyvin henkilökohtaisena tapahtumana ja toisille auto on myös eräänlainen statussymboli. Autolla halutaan viestittää paljon ja ihmiset myös pitävät sitä varsin suuressa roolissa arvioidessaan toisen ihmisen statusta ja varallisuutta.